Als logopedist moet je blijven leren

 In Over de Spreektoren

Als logopedist moet je blijven leren. Daarom volgen we regelmatig scholing en spreken we met vakgenoten. Het is soms gedoe. Cursussen zijn duur, ze vallen vaak op dagen dat onze praktijk open is. Je moet veel lezen en oefenen. Voor overleg of intervisie met collega’s is voorbereiding nodig. En toch, gedoe of niet: het blijft leuk!

Vorige week

We hadden een zogenaamde kwaliteitskring-bijeenkomst. Zo’n kring is een groep van ongeveer 15 logopedisten. In ons geval logopedisten die met jonge kinderen werken. We komen 6 keer per jaar samen om van en met elkaar te leren en de kwaliteit van ons werk hoog te houden. De bijeenkomst vorige week bestond uit speed-intervisie. Een soort speeddaten, maar dan door met elkaar van gedachten te wisselen over een vraag of probleem uit de praktijk. AVG-proof en geheimhouding verplicht.

Volgende maand

Een alumni-dag met (oud)studenten van onze opleiding aan de HAN. We volgen lezingen en workshops over nieuwe ontwikkelingen in het vak. En we spreken andere collega’s weer.
Net zoals op het logopedie congres dat elk jaar in november is.

Terugblik

De cursus PROMPT twee jaar geleden. Je weet wel: die methode waarbij we kinderen door aanraking de spreekbewegingen helpen maken. Het was ten tijde van corona, dus oefenen op elkaar was er niet bij. Vandaar de poppen op de foto. De cursus was online, maar wat een lol hebben we gehad. En wat hebben we veel geleerd. Het is moeilijk, dus gelukkig binnenkort weer een opfris-les.

Wat komt er nog meer?

Cursussen op gebied van mondmotoriek en stotteren. Er valt nog genoeg te leren. Stap voor stap, maar het meest leren we van jullie kinderen! Gelukkig zijn gewerkte uren ook onderdeel van onze kwaliteitsregistratie.
En over die kwaliteitsregistratie: Anja heeft net haar registratie weer voor 5 jaar kunnen verlengen. Volgend jaar mag is ook Carolien weer aan de beurt.

Meer weten? Kijk dan op onze website naar de informatie over ons en klik op de KP-stickers: www.spreektoren.nl/over-ons

Recent Posts