Feest! We bestaan 12 1/2 jaar!

 In Over de Spreektoren

De Spreektoren biedt logopedie voor jonge kinderen in Nijmegen en omgeving. En het is feest: Logopedie De Spreektoren bestaat 12 1/2 jaar!

Hoe het begon

In de zomer van 2011 begonnen we met De Spreektoren: logopedie voor jonge kinderen. We huurden een ruimte in De Klokkentoren, regelden het nodige papierwerk en met de eerste cliënt was onze praktijk een feit. Daarna vonden meer ouders met hun kind de weg naar De Spreektoren; er kwam een tweede ruimte bij.
Nu is het begin 2024 en zijn we 12 ½ jaar verder.

Van 2011 tot nu zijn sommige dingen vanzelf zo gelopen. Andere dingen hebben we bewust gekozen.
We hebben geleerd en uitgeprobeerd. We hebben gecombineerd en gespecialiseerd. We hebben versneld en gepauzeerd.
Er zijn beslissingen genomen over doelgroepen, leeftijden, cursussen, therapiemethoden, locaties, contracten, website, workshops, onderwijs, samenwerkingsverbanden.

Dit is waar we nu staan

We zijn een volwassen logopedie-praktijk voor kinderen. Jonge kinderen: 2 tot 7 jaar, dus peuters en kleuters. En binnen die leeftijdsgroep ‘doen’ we in principe alle logopedische problemen. Van taalaanvang tot stotteren, van articulatie tot stem, van afwijkende mondgewoonten tot gehoor.
We werken zelfstandig; niet verbonden aan een school of opvang. Het contact met kind en ouders staat voorop.
Als praktijk zijn we klein en daar kiezen we bewust voor. De lijntjes zijn kort. Het aantal logopedisten is klein (twee).
We zijn helder. Je weet wat we aan ons hebt. We hebben een bult ervaring en zijn makkelijk aanspreekbaar. We voelen ons verantwoordelijk voor hoe alles loopt.

En dan de toekomst

Het zijn warrige tijden. Er zijn wachtlijsten in de logopedie. Zorgverzekeraars stellen hun eisen. Grote logopedie-bedrijven nemen in aantal toe.
We houden het hoofd koel en maken onze eigen keuzes. We staan dicht bij de inhoud van ons werk en houden aandacht voor kwaliteit. We blijven in gesprek; met kind en ouder, met collega’s en wetenschap, met elkaar en met thuis. We doen soms een stapje meer en hebben vooral veel plezier.

Op naar de volgende 12 ½ jaar!
Anja & Carolien

Recent Posts
Als logopedist moet je blijven leren