Juf, m’n pinpas is kapot

 In Tips

Een driejarige komt voor de wekelijkse logopedie. Het eerste wat hij vertelt is dat zijn pinpas kapot is. Kunnen we daar wat aan doen? Je zou het niet verwachten van een logopedist, maar ja, daar kunnen we wat aan doen! In ieder geval wel bij de pinpas die dit kind bedoelt: het inlogkaartje van de huiswerk-app van logopedie.

Pinpas
Veel kinderen die logopedie hebben bij De Spreektoren hebben er een. Een kaartje met daarop hun naam en een inlogcode. Dat kaartje plakken we vaak voorin het logopediemapje. Daarmee kun je in een app spelletjes doen met plaatjes die wij speciaal voor jouw kind hebben klaargezet.

LOGO-Art
Om het leren bij de logopedie te ondersteunen is het fijn als er thuis ook aandacht is voor een bepaalde klank of woord. Naast het spelen en oefenen met veel speelgoed en spelletjes, oefenen we ook momenten op de IPad. We hebben als praktijk de app LOGO-Art aangeschaft. In deze app kunnen we woorden selecteren speciaal voor jouw kind.
Dit kunnen woorden zijn van een bepaald thema, bijvoorbeeld dieren, kleding of lente.
Of woorden met een bepaalde klank, bijvoorbeeld woorden die beginnen met sp-: spin, speen, spook, enz.

LOGO-Art Thuis
Voor jullie is er de gratis app LOGO-Art Thuis. In deze app kun je de plaatjes en woorden zien, die speciaal voor jouw kind zijn klaargezet. Bij de logopedie-sessie bespreken we hoe je thuis met je kind kunt oefenen.
Soms is dit alleen door te luisteren naar de woorden: je kind luistert en jij benoemt de woorden; jullie kijken samen naar de plaatjes of spelen een spelletje met de plaatjes. We noemen dit luisterwoorden.
Als het uitspreken al beter lukt, dan kan je kind ook oefenen met het zelf benoemen van de plaatjes. We noemen dit oefenwoorden. Hierbij gebruiken jullie de spelletjes in de app.

Samen
De app maakt geen geluid en dat hoeft ook niet. Met de app speel je samen; jij als ouder, met je kind. En terwijl jullie dat doen kletsen jullie er over.

Plezier
En vergeet niet: het allerbelangrijkste van thuis oefenen is samen plezier maken. Heeft je kind er even geen lol in, of is het niet zo fit? Doe het dan op een ander moment!

Recent Posts